Ψηφιακός κόσμος

Wild Web Woods - Μέσα από το Άγριο Δάσος του Ιστού

Κάθε χρόνο εδώ και μία δεκαετία γιορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το φετινό της σύνθημα έχει τίτλο «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!»


Το students4europe.eu παρακινεί τους φίλους του, ηλικίας επτά έως δέκα ετών αλλά φυσικά και τα μεγαλύτερα παιδιά, να παίξουν με ένα καλοσχεδιασμένο παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης.


"Αυτό το παιχνίδι μέσω Internet αποτελεί μέρος του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης". "Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά και μαζί για τα παιδιά". Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και της προστασίας τους από κάθε είδους βία. Τα δικαιώματα των παιδιών καλύπτονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα «Δικαιώματα των παιδιών».

...Την τελευταία δεκαετία το Internet έχει επηρεάσει την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας. Μαζί με τα πολλά πλεονεκτήματά του έχει όμως και πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου του είναι παράνομο ή μεροληπτικό και επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια. Το παιχνίδι μας είναι σχεδιασμένο να σε βοηθήσει να καταλάβεις το Ίντερνετ και να σου δώσει τις ικανότητες να γίνεις σοφός χειριστής του … ενώ παίζεις και διασκεδάζεις. Βάση του είναι το «Εγχειρίδιο για τον Αλφαβητισμό στο Ίντερνετ» του Συμβουλίου της Ευρώπης με 21 ενημερωτικά δελτία για σημαντικά θέματα και πολλές πρακτικές συμβουλές για δασκάλους και γονείς. Μίλησε στους γονείς και τους δασκάλους σου για τα θέματα αυτά και δώσε τους το Εγχειρίδιό μας, διότι ακόμα και οι γονείς κι οι δάσκαλοι πρέπει επίσης να μαθαίνουν. Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε χάρη στην οικονομική υποστήριξη των κυβερνήσεων του Μονακό και της Φιλανδίας».


Με τα λόγια αυτά το Συμβούλιο της Ευρώπης σας ενημερώνει για το παιχνίδι
«Wild Web Woods- Μέσα από το Άγριο Δάσος του Ιστού».

Παιδιά, πληροφορήστε τους δασκάλους σας ότι υπάρχει γι’ αυτούς ο «Οδηγός του δασκάλου (Teachers Guide)».


Καλή σας διασκέδαση, είμαι σίγουρη ότι θα βγείτε πολλαπλώς κερδισμένοι και σοφότεροι…