Τα σύμβολα της E.E.

Η σημαία, ο ύμνος, η 9η Μαϊου και το σύνθημα «ενωμένοι στην πολυμορφία».

Σκοπός: Να γνωρίσουν τα 4 σύμβολα της Ε.Ε., τι αυτά συμβολίζουν καθώς και τα οφέλη της συνεργασίας μέσα από την κατανόηση του moto "ενότητα στην πολυμορφία".


http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/index_el.htm


Ενότητα στην πολυμορφία





Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF


Ευρωπαϊκή σημαία
Η επιλογή μιας σημαίας δεν είναι κάτι τόσο εύκολο. Είναι το είδος της εργασίας που μπορεί να σας οδηγήσει στην τρέλα. Εδώ είναι η ιστορία της ευρωπαϊκής σημαίας. Μαζί με την «Ωδή στη Χαρά, η 9η Μαΐου και ένα σύνθημα, είναι ένα από τα τέσσερα σύμβολα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.





Tο Σύμβολο - 9 Μαΐου
9η Μαΐου είναι ένα από τα σύμβολα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται τότε κάθε χρόνο. Αλλά λίγοι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τι είναι αυτή τη γιορτή έστω περίπου




Open Days
9 Μαΐου, το Φεστιβάλ της Ευρώπης! Το Κοινοβούλιο ανοίγει τις πόρτες του κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια ήδη. Ο στόχος είναι να φέρει τους πολίτες και την Ευρώπη πιο κοντά.




9η Μαΐου: Μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία
Γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης για 14 χρόνια, αλλά λίγοι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πραγματικά τί σημαίνει αυτή η ημέρα...




Η Ευρώπη χορεύει και ονειρεύεται
Οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως συμβολίζονται μέσα απ' το χορό



Πολιτιστική Πολυμορφία στην Ευρώπη
Η ταινία περιγράφει διάφορες πλευρές της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πολυμορφίας – μουσική, στερεότυπα και λογοτεχνία – και δείχνει πώς όλα αυτά εμπλουτίζουν τη διεθνή πολυμορφία.




Το κλειδί της ευτυχίας
Ο Γεράσιμος πρέπει να βρει σύζυγο όταν η μητέρα του τον απειλεί ότι θα δώσει όλα της τα χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις