Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Διαβατήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF


Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Επίσημος δικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
που απευθύνεται σε όσους ταξιδεύουν στις 27 χώρες της ΕΕ.



Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη 2013-2014



http://bookshop.europa.eu/el/-2013-2014-pbNA3012850/?CatalogCategoryID=5giep2IxSeYAAAEu.lwD0UdL
Ευρώπη: Μια ήπειρος με μακραίωνη ιστορία, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μερικά από τα ομορφότερα τοπία του κόσμου. Ο ταξιδιώτης έχει πολλά να ανακαλύψει και να εξερευνήσει, και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τον διευκολύνει σ’ αυτό. Ταξιδεύοντας στο εσωτερικό της ΕΕ, μπορείτε να μετακινείστε από χώρα σε χώρα χωρίς έλεγχο διαβατηρίου και χάρη στο ευρώ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε συμφέρουσες αγορές. Έχετε εύκολη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εάν τη χρειαστείτε, και μπορείτε πλέον να παίρνετε μαζί σας τη γάτα ή τον σκύλο σας όταν ταξιδεύετε. Αν οδηγείτε, η άδεια οδήγησής σας και το ασφαλιστήριό σας ισχύουν σε όλη την ΕΕ ανεξαρτήτως του κράτους μέλους στο οποίο έχουν εκδοθεί. Επίσης, η χρήση του κινητού σας τηλεφώνου στο εξωτερικό γίνεται ολοένα φθηνότερη


Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF







Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η Ευρώπη: μια ήπειρος όμορφη, με ιστορία σαγηνευτική. ΄Εχει δώσει στον κόσμο πολλούς από τους διασημότερους επιστήμονες, εφευρέτες, καλλιτέχνες και μουσικοσυνθέτες, και από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς και αθλητές. Επί πολλούς αιώνες, η Ευρώπη μαστιζόταν από πολέμους και διχόνοιες. Όμως, τα τελευταία εξήντα περίπου χρόνια, οι χώρες αυτής της αρχαίας ηπείρου έχουν επιτέλους αρχίσει να συνεργάζονται, ειρηνικά, φιλικά και ενωμένες, σε μια κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη Ευρώπη και έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό το παιδικό βιβλίο (για παιδιά από 9 ως 12 χρονών περίπου) διηγείται αυτή την ιστορία με τρόπο απλό και σαφή. Ιστορεί πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα και περιλαμβάνει διάφορες χρωματιστές εικόνες, για να δώσει μια ζωντανή γενική εικόνα της Ευρώπης και να εξηγήσει με λίγα λόγια τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς λειτουργεί.
Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PDF




Βραβείο Καρλομάγνου
Κάθε χρόνο, το βραβείο Καρλομάγνου απονέμεται σε μια πρωτοβουλία που έχει μια πραγματική ευρωπαϊκή ταυτότητα. 27 έργα ανταγωνίζονται - δηλαδή ένα για κάθε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!



Διαβατήρια κατοικίδιων ζώων
Ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο για ζώα. Από το 2004 τα κατοικίδια ζώα σας μπορούν τώρα να σας ακολουθούν στις διακοπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





Ταξίδι με Κατοικίδια
Όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό δεν θέλουμε να αφήνουμε τους χνουδωτούς φίλους μας πίσω στο σπίτι ή, ακόμα χειρότερα, σε καραντίνα! Ο Blink ανακαλύπτει πώς το Κοινοβούλιο διευκολύνει τα ταξίδια με τα κατοικίδια